Lyle and Scott

Lyle and Scott is een klassiek merk met een sportieve uitstraling. Het Schotse merk, dat kan bouwen op meer dan 140 jaar ervaring, begon ooit met het maken van kwalitatief hoogwaardige knitwear, maar werd later ook actief in de golfwereld. Dit resulteerde onder meer in de zeer gewilde Lyle and Scott polo’s. Bij Blijdesteijn zijn alle facetten van het merk goed vertegenwoordigd; u vindt bij ons zowel klassieke Lyle and Scott jassen als casual hoodies.

 

Categorieën: ,

Wilt u exclusieve service?

Dat kan met één van onze personal shoppers. Maak een afspraak, hij of zij helpt u graag bij uw aankopen.

Maak een gratis afspraak

Lyle and Scott: kwaliteit sinds 1874

In 1874 begonnen William Lyle en Walter Scott met een startkapitaal van 800 pond een bescheiden knitwear-onderneming. Lyle en Scott waren toegewijd aan kwaliteit, en mede dankzij de toenemende populariteit van knitwear won het merk snel aan bekendheid. Halverwege de vorige eeuw werd het bedrijf nog bekender, toen het enkele van de beste golfers uit die tijd mocht kleden. De combinatie van vakmanschap en sportieve invloeden vormen nog steeds de basis van Lyle and Scott, dat bekend staat om zijn elegante herenkleding met een sportieve twist. Alle Lyle and Scott kleding is te herkennen aan het iconische logo met de gouden arend.

Lyle and Scott jassen

De herenjassen van Lyle and Scott laten misschien wel het beste zien waar het merk voor staat: ongeëvenaarde functionaliteit gecombineerd met een sportieve, eigentijdse stijl. Lyle and Scott jassen zijn er in alle soorten en maten: van weersbestendige parka’s met een klassieke stijl tot trendy donsjassen met opvallende colourblocking stijl. Ook in zomerjassen is de keus groot. Het aanbod varieert van cleane coach jackets tot bomberjacks die geïnspireerd zijn door het golfen. Weet u niet welke Lyle and Scott jacket het best aansluit bij uw persoonlijke stijl? Laat u dan vrijblijvend adviseren door onze stijladviseurs.

Lyle and Scott polo

De polo’s van Lyle and Scott laten zien dat elegantie en sportiviteit uitstekend hand in hand kunnen gaan. De polo, ooit bedacht om spelers beter te laten bewegen op de tennisbaan, werd in de tweede helft van de 20e eeuw ook populair onder golfers. Omdat Lyle & Scott in die tijd een paar van de beste golfers ter wereld kleedde, werden Lyle and Scott polo’s al snel een icoon in de golfwereld. Vanaf de jaren 60 werden polo’s ook buiten de sportvelden steeds vaker gedragen, en waren de polo’s met de gouden arend ook steeds vaker te zien in het straatbeeld. Lyle and Scott polo’s zijn er in oneindig veel variaties, en zijn perfect te combineren met een Lyle and Scott trui of vest. Als u op zoek bent naar iets formelers, is een Lyle and Scott overhemd een prima alternatief.  


WILT U EXCLUSIEVE SERVICE?

Dat kan met één van onze personal shoppers.
Maak een afspraak, hij of zij helpt u graag bij uw aankopen.

BOEK EEN GRATIS PERSONAL SHOPPER