ONZE MEDEWERKERS, UW ADVISEURS

 

BIJ STIJLMODEHUIS BLIJDESTEIJN WORDT U WARM ONTVANGEN DOOR EEN TOPTEAM. WE WERKEN ALLEMAAL VANUIT DEZELFDE KERNWAARDEN EN KUNNEN U OVER ALLERLEI MODESTIJLEN ADVISEREN.

In lijn met onze traditie zullen we u altijd met alle egards behandelen. En natuurlijk zullen we
u zeker uitdagen om eens wat nieuws toe te voegen aan uw garderobe. We staan graag voor u klaar en maken met alle plezier een persoonlijke afspraak voor een tijdstip dat u goed uitkomt.

Geschiedenis stijlmodehuis Blijdesteijn

Geschiedenis familiebedrijf Blijdesteijn in Tiel

HIJMAN VAN BLIJDESTEIJN

In 1820 zet de van oorsprong Duitse Herman Freudestein voet op Nederlandse bodem. Op de vlucht voor de Jodenvervolgingen in Duitsland belandt hij in het Betuwse dorp Ophemert. Zijn naam verhollandst hij tot Hijman van Blijdesteijn, en in 1833 begint hij een winkel in manufacturen: het begin van Blijdesteijn Mode.

ELIAS EN ESTHER

De zoon van Samuel, Elias, krijgt een echte winkeliersopleiding. Samen met zijn vrouw Esther runt hij de zaak. Esther in de winkel en Elias langs de weg met zijn kruiwagen, ets of hittekar. Hij bezoekt ook de veraf gelegen boerderijen die de meeste kooplieden overslaan. Al snel kan hij op veel goodwill rekenen.

FRANKLIN

Lange tijd wordt het bedrijf geleid door Maurits en zijn beide zoons Elie en Franklin. Vanaf 1998 krijgt Franklin de leiding. Kwaliteit en service staan nog altijd voorop, maar mode gaat ook een hoofdrol spelen. Blijdesteijn verwerft zich een vooraanstaande positie in Nederland door eigen inkoop uit modecentra van de wereld en de alom bekende modeshows.

“…SAMUEL VERKOOPT DE LAPPEN, EMANUEL DE VELLEN.”

De twee zoons van Hijman van Blijdesteijn zetten de zaak voort. Met een pak stalen aan een riem gaat de jongste zoon, Samuel, te voet langs burgers, boeren en buitenlui. Samuel en zijn broer Manuel zijn al snel in de hele Betuwe bekend. Uit die tijd stamt dan ook het volksrijmpje: “Samuel en Manuel dat zijn twee gezellen. Samuel verkoopt de lappen, Emanuel koopt de vellen.”

MAURITS

In de zomer van 1921 wordt er een zwarte T-Ford aangeschaft. Na een ongeluk hiermee is Elias nooit meer de oude geworden. Zoon Maurits, die in opleiding is geweest bij de rma Boasson in Middelburg, krijgt vanaf dan een hoofdrol in de zaak, die hij in 1933 geheel overneemt.

NU & IN DE TOEKOMST

FRANKLIN

BRAM

MAX

ANNE-EVA

DE ZESDE GENERATIE: BRAM

In 2001 is Bram van Blijdesteijn in dienst getreden als rechterhand van zijn vader, waarmee de zesde generatie is aangetreden. Na de komst van Bram zijn twee belangrijke veranderingen doorgevoerd. In de eerste plaats is er een aantal jonge merken aan de collecties toegevoegd. Er is een complete jonge merkenafdeling voor dames gerealiseerd met populaire en vriendelijk geprijsde merken

ANNE

In 2010 is dochter Anne in het bedrijf gekomen. Zij is nu de drijvende kracht op de afdeling damesmode, zowel aan de inkoop- als aan de verkoopkant.

Maak kennis met onze familie adviseur Wouter Korijn

Wij stellen u graag voor aan onze commissaris Wouter Korijn, die op de achtergrond al jaren een belangrijke rol speelt bij Blijdesteijn. Zoals ieder familiebedrijf hebben we ook bij Blijdesteijn van tijd tot tijd behoefte aan extern advies. Lees verder.

MAX

In 2006 kwam er, geheel in de lijn van de familietraditie, opnieuw een Van Blijdesteijn in de zaak. Max van Blijdesteijn houdt zich vooral bezig met de inkoop, verjonging en uitbreiding van de afdeling herenmode, maar hij zal zijn werkterrein in de loop der jaren verder uitbreiden.

DE DROOM WORDT WERKELIJKHEID

Op de oude locatie is een nieuw pand neergezet, anderhalf maal zo groot, wel 3500m2. Bram, Max en Anne Eva van Blijdesteijn zien het als uitdaging het oude vertrouwde Stijlmodehuis Blijdesteijn het nieuwe elan van de 6e generatie mee te geven. Zij borduren voort op ruim 182 jaar ervaring. De nieuwe generatie heeft er alle vertrouwen in dat deze grote nieuwe stap weer tot nieuw succes zal leiden.

SERVICE BIJ BLIJDESTEIJN

Onze stijladviseurs staan dagelijks voor u klaar om u te helpen met…